Mai multe

Festivalul „Primăvara Poeţilor”, la Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” PROIECTUL UTILIZAREA SISTEMULUI DE ÎNCHIRIERE A BICICLETELOR “VELOCITY BUZĂU”, ÎN TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ Regulamentul privind administrarea spaţiilor verzi în municipiul Buzău, modificat și completat Podul de la Nehoiu în pericol. Au fost impuse restricții de circulație

Este oficial! Anul acesta nu se mai susține examen scris pentru admiterea la școlile militare de maiștri și subofițeri. Media de admitere va fi calculată pe baza rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat.

Ierarhizarea candidaților se va face strict în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și a opțiunilor acestora exprimate în cererea de înscriere.

Așa că te poți concentra numai pe învățatul pentru BAC, dar și pe pregătirea pentru probele sportive!

Detalii generale privind organizarea și desfășurarea admiterii în școlile de maiștri militari și subofițeri în anul de învățământ 2023-2024 pot fi obținute de personalul recrutor al Centrului Militar Județean Buzău, care a transmis și un comunicat de presă pe această temă:

Admitere în instituțiile de învățământ postliceal militar

În atenția absolvenților de bacalaureat, cu vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în acest an, interesați să-și continue studiile în instituțiile de învățământ postliceal militar.

În anul de învățământ 2023-2024, admiterea în învățământul postliceal militar se realizează pe baza mediei obținute la examenul național de bacalaureat, în funcție de opțiunile exprimate în cerearea de înscriere și de rezultatelele selecției, în limita număului de locuri aprobat pentru fiecare armă sau serviciu și specialitate militară.

Media de admitere se va calcula pe baza rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat, iar candidații vor fi ierarhizați în funcție de media obținută și de opțiunile lor exprimate în cererea de înscriere.

Admiterea se organizează pentru următoarele tipuri de programe:

-studii postliceale cu durata de 2 ani, pentru formarea inițială a maiștrilor

militari în activitate;

-studii postliceale cu durata de 1 an, pentru formarea inițială a subofițerilor

în activitate.

Candidații sunt ierarhizați în ordinea strict descrescătoare a mediei de admitere și a opțiunilor acestora exprimate în cererea de înscriere.

Departajarea candidaților ierarhizați care au medii de admitere egale, se realizează aplicând următoarele criterii:

-nota obținută la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat;

nota obținută la proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului
național de bacalaureat;
-nota obținută la proba scrisă la alegere a profilului și specializării din cadrul
examenului național de bacalaureat.

Vă încurajăm să profitați de această oportunitate și să urmați o carieră militară de success. O carieră militară începe într-un mediu al disciplinei, al
valorilor şi normelor militare. Tinerii care îmbraţişează cariera militară trebuie să fie caracterizaţi de voinţă, determinare, competitivitate, angajare efectivă şi afectivă, curiozitate intelectuală şi dorinţă de lucru în echipă. Profesia militară este una de vocaţie şi trebuie să fie făcută din pasiune.
În vederea obţinerii tuturor informaţiilor necesare (criterii generale și specifice de recrutare, nr. de locuri pe instituții de învățământ, arme și specialități militare, probe de selecţie, bareme etc.), vă puteți adresa biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Buzău, situat în B-dul Unirii nr. 140, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08.00-16.00 și marți între orele 10.00-18.00 dar și la telefon 0238-720.620.
Pentru înscrierea la sediul biroul informare-recrutare potențialii candidați
se vor prezenta cu actul de identitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *