Reprezentanții Muzeului Județean Buzău anunță că Proiectul „Călător în lumea emoțiilor”, ediția I, a ajuns la final!
Acțiunea face parte din programul de implicare socială al muzeului buzoian, program inițiat în anul 2018. Atelierele propuse s-au adresat, în primul rând, copiilor și adolescenților, iar tematica abordată a inclus: gestionarea emoțiilor negative, empatia și prevenirea bullying-ului, emoțiile disfuncționale și prevenirea consumului de droguri.
Exercițiile din cadrul atelierelor i-au ajutat pe participanți să identifice emoțiile nesănătoase și să le reducă intensitatea, favorizând autocunoașterea și relaționarea cu semenii.
Programul a avut 627 de beneficiari direcți, dintre care 585 elevi și 42 de cadre didactice. Printre participanții la cele 24 de ateliere, alături de elevi de pe teritoriul municipiului Buzău, au fost și elevi de la școlile din: Pietroasele, Vadu Pașii, Scurtești și Pârscov.
„Pe termen scurt, impactul acestui program a fost unul deosebit, ținând cont de numeroasele solicitări pe care nu le-am putut onora, dar pentru care am rezervat un loc pentru ediția a II-a. Astfel, deschidem o nouă modalitate de a comunica patrimoniul cultural național, administrat de către Muzeul Județean Buzău, în scopul educării tinerilor pentru a nu fi parte a unora dintre problemele curente ale societății noastre. Deschidem, în acest fel, o nouă linie de comunicare cu publicul nostru tânăr care poate percepe patrimoniul cultural deținut și expus de un muzeu ca vector al drumului către principii morale și educaționale sănătoase” au transmis responsabilii Muzeului Județean.
Atelierele au fost susținute de Denisa Prahoveanu și Daniel Drâmbu.