Mai multe

Atenție la căpușe! 20 de buzoieni au ajuns la spital, într-o săptămână Programul Direcției de Evidența Persoanelor în perioada alegerilor prezidențiale Trenuri speciale din Buzău spre litoral, în minivacanța de 1 Mai. CFR anunță reduceri la bilete Bicicliștii și pietonii, în vizorul Poliției Rutiere

Festivalul Cârnaților de Pleșcoi, eveniment ce s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Berca a fost o adevărată sărbătoare a gusturilor. Organizat de Consiliul Județean și, în premieră de un producător local, ce activează sub brandul „Băcănia lui Nea Ticu”, festivalul i-a desfătat pe vizitatori cu cele mai alese bucate.

Gastronomia locală, autentică s-a îmbinat cu prezentări ale meșterilor și artizanilor care au participat la târg cu standuri, de unde cei prezenți au avut ocazia să cumpere suveniruri. O demonstrație de măiestrie culinară a oferit Nea Ticu, un veteran în arta preparării cârnaților de Pleșcoi, a pastramei și babicului. La cei 89 de ani, el le-a arătat, practic, celor prezenți la standul său, întregul proces  de preparare a celebrilor cârnați.

Atmosfera a fost completată de artiștii și interpreții care au urcat pe scenă. În cele două zile de festival, au avut loc și concerte de muzică populară și lăutărească, cap de afiș fiind Oana Radu și Ionel Tudorache.

Festivalul Cârnaților de Pleșcoi a fost un bun prilej pentru reprezentanții Consiliului Județean de a le prezenta miilor de vizitatori informații turistice desper Geoparcul UNESCO„Tinutul Buzăului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *