Mai multe

Festivalul „Primăvara Poeţilor”, la Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” PROIECTUL UTILIZAREA SISTEMULUI DE ÎNCHIRIERE A BICICLETELOR “VELOCITY BUZĂU”, ÎN TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ Regulamentul privind administrarea spaţiilor verzi în municipiul Buzău, modificat și completat Podul de la Nehoiu în pericol. Au fost impuse restricții de circulație

Săptămâna aceasta, la Spitalul Județean de Urgență Buzău a avut loc o intervenție neurochirurgicală în premieră. Este vorba despre o intervenție, denumită în termeni medicali: „vertebroplastie percutană, sub control radiologic”.

O pacientă în vârstă de 59 de ani, din Buzău, s-a prezentat la spital, cu o puternică durere toracală, după un traumatism prin cădere de la același nivel.

În urma investigațiilor efectuate, au fost identificate două fracturi, prin tasare ale corpurilor vertebrale toracale T11 și T12, fiind nevoie urgent de intervenție neurochirurgicală. După ce a aflat diagnosticul, pacienta și-a exprimat acordul de a efectua intervenția în unitatea noastră.

În premieră la nivelul județului Buzău, s-a intervenit neurochirurgical prin procedura denumită „vertebroplastie percutană sub control radiologic”. Operația a durat 30 de minute iar pacienta s-a recuperat complet, cu externare în aceeași zi, post procedural.

Intervenția a fost efectuată de echipa medicală de neurochirurgie, formată din dr. Ștefan-Anișor Rotărescu, medic specialist neurochirurg și de dr. Bogdan Rotund, medic primar neurochirurg, cu sprijinul echipei medicale din secția A.T.I., suportul de anestezie și terapie intensivă fiind asigurat de către medicul Ion Tudos. Intervenția de acest tip se efectuează în principal la pacienții cu osteoporoză, cu tasare vertebrală pe diferite nivele, sau la cei cu traumatologie survenită în urma unor traumatisme.

Beneficiile sunt:

Intervenție de scurtă durată;

Recuperare rapidă a pacientului, imediat după procedură;

Externarea în ziua intervenției;

Decontare prin C.J.A.S.

În sistemul privat, costul unei asemenea intervenții se ridică la peste 12.000 de lei. De la înființarea Compartimentului de Neurochirurgie, medicii neurochirurgi au realizat, cu succes,  numeroase intervenții neurochirurgicale de complexitate mare, care, în cele mai multe cazuri acestea necesită stabilizatori (folosire de implanturi).

 ,,În ultimii ani,  S.J.U. Buzău a beneficiat de investiții majore, atât în aparatură medicală, cât și în echipamente, dispozitive medicale și materiale sanitare, astfel încât la acest moment există posibilitatea realizării unor intervenții neurochirurgicale în cadrul unității noastre. Buzoienii pot apela cu încredere la serviciile medicale pe care spitalul le  oferă”, a declarat managerul S.J.U. Buzău, Sorin Pătrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *