Mai multe

Atenție la căpușe! 20 de buzoieni au ajuns la spital, într-o săptămână Programul Direcției de Evidența Persoanelor în perioada alegerilor prezidențiale Trenuri speciale din Buzău spre litoral, în minivacanța de 1 Mai. CFR anunță reduceri la bilete Bicicliștii și pietonii, în vizorul Poliției Rutiere

Cantautorul George Nicolescu a murit la vârsta de 74 de ani. Artistul născut orb a compus imnul celor de la FCSB în perioada în care echipa se numea Steaua și a dat viață și imnurilor Gloriei Buzău și Petrolului Ploiești.

Regretatul compozitor și interpret a murit în cursul zilei de astăzi (n.r.- marți, 26 martie), deși operația la care a fost supus vinerea trecută a fost una reușită, informează spynews.ro. Starea de sănătate a artistului s-a agravat ulterior. El a făcut a făcut bronhopneumonie și a fost mutat la terapie intensivă, unde, în cele din urmă, medicii din nefericire nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Anunţul a fost făcut marţi de artistul Andrei Păunescu, precizând că familia solistului i-a permis să facă publică informația.

„S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. ‘Viaţa noastră unde e, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?'”, a scris pe Facebook Andrei Păunescu.

Solistul de muzică uşoară George Nicolescu s-a născut, la 12 martie 1950, la Ploieşti, judeţul Prahova.

Defectul său de vedere nu l-a împiedicat să meargă la şcoală. Astfel, el a făcut Şcoala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul şi liceul (1960-1968) la Şcoala Pentru Orbi din Cluj (1968-1972).

În 1970 câştigă premiul I la Festivalul „Tinereţe pe portativ”, la Cluj. Începe colaborarea cu compozitorul George Grigoriu. În 1973 îi apare primul şlagăr, „Eternitate”, iar în 1974 pe un disc mic, intitulat „Şi cântau mandolinele”, patru şlagăre de George Grigoriu.

A urmat Facultatea de Limbi Romanice, secţia Franceză-Română, iar în 1977 a început să predea franceza la şcoala de nevăzători din Buzău, unde a rămas până în 1985.

A cântat între timp la Cenaclul „Flacăra”, apoi, din 1985, a fost solist vocal al Casei Tineretului din Buzău. După 1989, a făcut parte, pentru o scurtă perioadă (martie-noiembrie 1990), din trupa de cântăreţi nevăzători „Optimiştii”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *